Zeilforum

wel of geen dekzeil...
 
Share:

wel of geen dekzeil tijdens de winterstalling  

  RSS
Erik
 Erik
(@erik)
Pitman

Voor (bijna) iedereen zit de winterstalling er weer op en is het weer tijd om de boot vaarklaar te maken of zelfs alweer te varen. Ik ben heel nieuwsgierig hoe jullie jullie boot in de winter stallen, met of zonder dekzeil. Ik heb beide opties geprobeerd en beide vind ik ongelukkig. Het zeil waait regelmatig kapot, of je boot wordt zo genadig smerig dat je een paar dagen extra aan het boenen bent om alle troep er weer af te krijgen. Of nog erger, het dekzeil van de boot naast je waait kapot waardoor je de nodige krassen weg kan polijsten... Misschien heet één van jullie nog wel een briljant idee.... Ik neem toch aan dat ik niet de enige ben met dit dilemma. Ben benieuwd 🙂

Citaat
Geplaatst : 20/04/2017 11:08 pm
Dirkie
(@dirkie)
Pit / Runner

Ik ga toch voor geen dekkleed en dan maar even boenen in het voorjaar. Nadeelmis inderdaad dat als het los gaat alles in de nabijheid kapot slaat met krassen, e.d. Bijkomend nadeel dat in de kajuit de luchtstroom ook nog een keer verstoord wordt met als bijkomend nadeel schimmel.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22/04/2017 7:49 pm
westeinder56
(@westeinder56)
Pitman

Mijn ervaring, een amateur, 

Voor mijn polyester jacht is het me goed bevallen om de boot af te dekken in de winterstalling of in het water. Dan blijft 'ie' droog, en komt er geen vuil of blad op de boot, en minder risico met aanvriezen. Afgelopen jaar een winterdekkleed laten plaatsen voor 'overwintering' in het water me staande mast ((de)montage is nogal een klus).

Bij de metalen platbodem was het geen probleem om zonder dekkleed op de kant buiten te staan. Uiteraard werd het meeste houtwerk, mast, giek, nagelbankje gedemonteerd. Voor jaarlijkse lakwerk was dat wel zo handig. Zwaarden en roer werden er soms afgehaald voor onderhoud.

Mvrgr

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 12/08/2017 12:25 pm
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub