Zeilforum

Planning zeiltocht ...
 
Share:

Planning zeiltocht Zeeland Azoren  

  RSS
jo1963
(@jo1963)
Mastman

Beste zeilers,

De tijd is gepland. April 2023 t/m september 2023. Met het doel om een droomreis in vervulling te laten gaan. Zeilen vanuit Zeeland, afzakkend langs de Belgische, Franse, Spaanse en Portugese kust om vanuit Portugal een Westen koers te volgen naar de Azoren. Vanuit de Azoren richting Zuid Engeland om vervolgens na een half jaar weer aan te komen in mijn thuishaven in Zeeland. Een half jaar voor deze trip zal voor de diehards veel te lang klinken. Mijn bedoeling is dan ook om voldoende tijd uit te trekken om de mooie plekjes langs deze route te ontdekken. De mooie havens langs de kust, de Kanaaleilanden, de eilanden van de Azoren, de Scilly eilanden, Isle of Wight, de havens van Zuid-Engeland. Het wandelend ontdekken van stadjes/dorpjes/natuur, sporten, zwemmen, etc. is voor mij net zo belangrijk als het zeilen zelf.

Dat wil ik gaan doen met een Hunter38. Ik hoop niet dat het type boot een discussie gaat opleveren van de soorten boten die veel beter geschikt zijn voor deze tocht. Daar ben ik mij namelijk al van bewust. Zij heeft me echter al op een veilige en comfortabele manier gebracht naar de Ostsee, Helgoland, diverse havens van de Oostkust en Zuidkust van Engeland, Isle of Wight, België en Frankrijk. Daarbij geeft een periode van een half jaar mij gelukkig de gelegenheid om onnodige risico's te vermijden.

De definitieve tochtplanning gaat dus de komende vier jaar plaatsvinden. De invulling van de bemensing van deze tocht ook. Ik realiseer mij dat de meeste mensen niet in de positie zijn om een half jaar er tussenuit te knijpen. Vandaar mijn voornemen om te varen met opstappers. De komende vier jaar lijkt lang, maar voor mij maar vier seizoenen om opstappers te leren kennen. Het risico om elkander niet te liggen op een tocht van enkele dagen, weken of langer moet vermeden worden.

Ik ben heel benieuwd naar reacties op dit forum. Daarbij hoor ik graag tips, informatie, bestaande tochtplanningen over de missie die ik wil volbrengen. 

Groetjes Jo.

P.s. 2020 is mijn voornemen om te zeilen naar de Engelse Kanaaleilanden.

Citaat
Geplaatst : 09/02/2019 4:18 pm
Rasmus496
(@rasmus496)
Mastman

hoi Jo, geweldige plannen ,ik zou er graag willen opstappen. 

Maar heb jij misschien ook zin af en toe met een andere boot te zeilen ? En breng je ervaring mee in het zeilen met langkiel boten?

Ik heb een Hallberg Rassy Rasmus 35ft, een zeer zeewaardige klassieke boot een ben op zoek na een ervaren schipper.

Marie

 

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 19/02/2019 12:36 am
Buitenkluiver
(@buitenkluiver)
Mastman

Beste Jo,

Mijn naam is Michael Pardoel.

Ik heb met belangstelling jouw bericht gelezen. Zelf was ik een vergelijkbaar project van plan. Een zeilboot heb ik niet, zeilervaring evenmin, ik ben 60 jaar en heb in een vorig leven zo'n 6 jaar continu gevaren ( 1980 - 1986 ). Later dit jaar wil ik een vaarbewijs halen … degene waar ik over beschik geldt niet voor de pleziervaart.

De Azoren ken ik toevallig wel, wil je daar info over dan kan ik je er heel wat over vertellen, altijd welkom. Vooral ( Pico, Faial en Terceira ). De laatste maanden ben ik een hele hoop informatie aan het opdoen ivm zeilen in het algemeen en op jachten van 35-40 voet in het bijzonder. Zo'n Hunter 38 is al een flinke maat … heb je een achterkajuit? 

Natuurlijk weet ik niet of je beginnende zeilers wil meenemen op zo'n tocht. Een oversteek van Portugal naar de Azoren doe  je niet zonder een goede voorbereiding of bemanning.  Toch wil ik eens van gedachten wisselen. Ik ga me voorlopig nog geen boot aanschaffen en wil een hoop ervaring opdoen, alvorens de stap te wagen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26/02/2019 3:11 pm
digitalrubbish
(@digitalrubbish)
Mastman

voor rasmus 496:  ik wil wel eens graag met een andere boot varen en jou met mij laten meevaren.  Ben vertrouwd met een 35 voet Hanse...

mail me xxx

Wat betreft Azoren: ik heb ook plannen maar misschien al sneller, en zit met hetzelfde probleem om bemanning te vinden met voldoende vakantie...

Pedro.

[admin] @digitalrubbish u bent akkoord gegaan met onze voorwaarden, er mag 'geen' e-mail in het openbaar geplaatst worden! gelieve deze in persoonlijke berichten te wisselen!

ReageerCitaat
Geplaatst : 07/03/2019 6:07 pm
Ej.
 Ej.
(@ej)
Pit / Runner

@jo1963
Wat een geweldig mooi doel heeft u. Ben wel redelijk benieuwd naar uw zeil skillz vs. deze prachtige trip, deze vind ik niet terug in uw profiel 😉 

_/)/)_/)/)/)__/)__ __/)____*__/)__

ReageerCitaat
Geplaatst : 08/03/2019 6:08 pm
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub