Zeilforum

Planning zeiltocht Zeeland Azoren  

  RSS
jo1963
(@jo1963)
Mastman

Beste zeilers,

De tijd is gepland. April 2023 t/m september 2023. Met het doel om een droomreis in vervulling te laten gaan. Zeilen vanuit Zeeland, afzakkend langs de Belgische, Franse, Spaanse en Portugese kust om vanuit Portugal een Westen koers te volgen naar de Azoren. Vanuit de Azoren richting Zuid Engeland om vervolgens na een half jaar weer aan te komen in mijn thuishaven in Zeeland. Een half jaar voor deze trip zal voor de diehards veel te lang klinken. Mijn bedoeling is dan ook om voldoende tijd uit te trekken om de mooie plekjes langs deze route te ontdekken. De mooie havens langs de kust, de Kanaaleilanden, de eilanden van de Azoren, de Scilly eilanden, Isle of Wight, de havens van Zuid-Engeland. Het wandelend ontdekken van stadjes/dorpjes/natuur, sporten, zwemmen, etc. is voor mij net zo belangrijk als het zeilen zelf.

Dat wil ik gaan doen met een Hunter38. Ik hoop niet dat het type boot een discussie gaat opleveren van de soorten boten die veel beter geschikt zijn voor deze tocht. Daar ben ik mij namelijk al van bewust. Zij heeft me echter al op een veilige en comfortabele manier gebracht naar de Ostsee, Helgoland, diverse havens van de Oostkust en Zuidkust van Engeland, Isle of Wight, België en Frankrijk. Daarbij geeft een periode van een half jaar mij gelukkig de gelegenheid om onnodige risico's te vermijden.

De definitieve tochtplanning gaat dus de komende vier jaar plaatsvinden. De invulling van de bemensing van deze tocht ook. Ik realiseer mij dat de meeste mensen niet in de positie zijn om een half jaar er tussenuit te knijpen. Vandaar mijn voornemen om te varen met opstappers. De komende vier jaar lijkt lang, maar voor mij maar vier seizoenen om opstappers te leren kennen. Het risico om elkander niet te liggen op een tocht van enkele dagen, weken of langer moet vermeden worden.

Ik ben heel benieuwd naar reacties op dit forum. Daarbij hoor ik graag tips, informatie, bestaande tochtplanningen over de missie die ik wil volbrengen. 

Groetjes Jo.

P.s. 2020 is mijn voornemen om te zeilen naar de Engelse Kanaaleilanden.

ReageerCitaat
Geplaatst : 09/02/2019 4:18 pm
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub