Zeilforum

Share:

Seinpistool ?  

  RSS
Graafjo
(@graafjo)
Pit / Runner

Via een vriend kreeg ik een Very Seinpistool, dit ter voor bereiding op de reis dit ik wil gaan maken. Hartelijk dank maar dan begint het.

Want hiervoor is een vergunning nodig. Eerst een C4 formulier invullen en afgeven bij politie, daarna krijg je een uitnodiging voor een intake gesprek op het hoofdkantoor. In mijn geval in Rotterdam. Hiervoor moet het WM3 formulier worden ingevuld/ pasfoto's maken en ID uiteraard. In dit WM3 wordt gevraagd van wie je het overneemt en wat je ermee gaat doen.

Het wapen, wat gevaarlijker is dat een gewoon vuurwapen, moet in een kluis zijn opgeborgen en de munitie in een aparte kluis. Per jaar betaal je ruim 30 eur leges. De patronen hebben een houdbaarheidsdatum en zijn niet goedkoop. De politie komt jaarlijks controleren op een moment die het hun past en of alles in orde is. 

De politie beambte deed er alles aan om het mij te ontraden. Weet u nog dat Maleisische vliegtuig wat ze nog steeds kwijt zijn, een vuurpijl wordt dan zeker ook niet gezien. Met andere woorden is het gebruik van en seinpistool niet wat achterhaald. Een Immersat telefoon is een beter alternatief of goedkoper een bak met fakkels/flairs. Ik werd in ieder geval aan het denken gezet en heb besloten het niet te doen.

 

 

 

Citaat
Geplaatst : 29/12/2016 8:57 pm
Ej.
 Ej.
(@ej)
Pit / Runner

Hallo Graafjo,

Een zeer wel interessant onderwerp. Zelf zat ik nog aan het volgende te denken ..
- hoe zouden de buitenlandse autoriteiten hier mee omgaan?
- beschikt u over een zeebrief?
- mag het vuurwapen onbeheerd achterblijven op uw boot?

_/)/)_/)/)/)__/)__ __/)____*__/)__

ReageerCitaat
Geplaatst : 30/12/2016 2:25 am
Graafjo
(@graafjo)
Pit / Runner

Hi EJ,

Het certificaat van de politie is wel internationaal, binnen de territoriale wateren in Nederland mag je het wapen niet aan boord hebben. Hoe de buitenlandse autoriteiten er mee omgaan is moeilijk te zeggen. Zeker nu met alle terroristische aanslagen.

Het wapen mag niet onbeheerd aan boord achterblijven en moet ook aan boord in een kluis opgeborgen worden. Ik beschik niet over een zeebrief.

Dit triggerd me wel want hier had ik nooit aan gedacht. Ik ga zeker onderzoeken van de zin/onzin van een zeebrief is. Dus bedankt

ReageerCitaat
Geplaatst : 02/01/2017 9:37 am
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub