Zeilforum

Share:

Schipper stelt zich voor (Markermeer en Noordzee)  

  RSS
Alfred-Lumi
(@alfred-lumi)
Mastman

Hallo allemaal. Ik vaar vanuit Monnickendam in een Spirit 36 uit 1992. Mijn roots liggen in Zeeland. Zeilen heb ik geleerd op het Veerse Meer bij Zeilschool het Veerse Gat (Dit jaar bestaan ze 50 jaar!). Mijn vader had een Stern, waarin ik al snel solo zeilde. En evenzo later in een Varianta. (kajuitjachtje van Dehler, 6,50 meter). Zeezeilen leerde ik via een schoolvriend van zijn vader. Heel veel later, met vrouw en kinderen, kocht ik mijn eigen kajuitjacht, een Centurion 32. Toen ben ik ook al mijn diploma's gaan halen (TKN, Marcom B, RR&P, CWO Zeezeilen). Ik maak tochten met de Kustzeilers (oversteken naar Engeland, Driehoek Noordzee, etc.) en natuurlijk de weekendjes eropuit.

De kinderen zijn het huis uit en mijn vrouw gaat liever fietsen. Zodoende vaar ik nog steeds vaak solo. Maar varen met opstappers vind ik ook leuk. Ik geniet van het gezelschap, de (levens)verhalen en ik leer er zelf ook weer van. En soms is ook gewoon praktisch om hulp te hebben bij een langere tocht. Ik zal af en toe een uitnodiging posten.

Citaat
Geplaatst : 23/04/2019 10:54 am
reneveld, Nicolette, Waypoint en 1 personen vonden het leuk
MichielVenlo
(@michielvenlo)
Mastman

Om mee te zeilen ben ik altijd te porren. Mijn leeftijd is 72 jaar maar gelukkig nog gezond en vitaal. ik heb redelijk veel gezeild hoofdzakelijk meegezeild. Ook een BMer gehad en een eigen binnenschip waarmee ik 3jaar op Frankrijk heb gevaren. Ik woon nu in Venlo maar heb 45 jaar in Amsterdam gewoond. Afstand is voor mij als het om een langere reis gaat geen probleem. Wil je meer weten dan zou ik zeggen vraag!

MH

ReageerCitaat
Geplaatst : 24/04/2019 5:50 pm
Gert Nieborg
(@gert-nieborg)
Pitman

Beste Alfred,

Ik ben net hier op deze site. Mocht je interesse hebben in mij als opstapper/ bemanning dan hoor ik dat graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Gert

ReageerCitaat
Geplaatst : 13/05/2019 11:54 am
Waypoint
(@waypoint)
Mastman

Beste Alfred,

Ik ben Ruud 61 jaar woon in Haarlem en bied mij aan als gezellige opstapper. zou graag meer zeezeil ervaring op willen doen.

ben lid van JVW Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem en zeil in Valk op de Mooie Nel. Ook lid van de Toerzeilers waar ik 

via de Bemanningsbank inschrijf voor leuke evenementen,  om ook zo meer ervaring in het zeilen te krijgen.

afgelopen Zaterdag 11 Mei geweldige zeildag gehad vanuit de Flevo Marina op het IJsselmeer. heb wat Wedstrijden mee mogen doen

vanuit Jachthaven Muiderzand erg leerzaam ook. Ik ben in het bezit van Vaarbewijs 1 en 2  Marifooncertificaat en TKN.

Zou graag eens voor de kust willen zeilen en ervaren hoe dat is op groter water.

Dus als je een gezellige opstapper zoekt ,dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Ruud

ReageerCitaat
Geplaatst : 13/05/2019 4:58 pm
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub