Zeilforum

Wie gaat er voor? &...
 
Share:

Wie gaat er voor? & allerbelangrijkste is?  

   RSS

1

Stel boot 1 vaart voor de wind met zijn zeil aan stuurboord, en boot 2 kruist boot 1 op 90 graden met het zeil aan stuurboord. Wie gaat voor?
A. boot 1
B. boot 2


Welke regel is het allerbelangrijkst?
A. stuurboordswal
B. goed zeemanschap
C. klein wijkt voor groot

_/)/)_/)/)/)__/)__ __/)____*__/)__

4 Answers
0

In je vraag mis ik een aantal elementen, als het RPR van toepassing is zal klein altijd voor groot moeten wijken en zal C het juist antwoord zijn. Voor de rest weten we niet waar beide schepen zich bevinden, als je stuurboordwal vaart heeft deze voorrang en anders wijkt loef voor lij. Gezien de mogelijkheden zou ik echter wel voor antwoord B kiezen, goed zeemanschap is altijd belangrijk.

tja ikzit me nu dus suf te peinzen of dat zo is.. dat klein altid wijkt voor groot.. volgens het bpr.. want volgens mij is dit nu net die ene uitzondering op die regel..daarom is ie ook zo leuk..

0

Boot 2 gaat voor, als beide schepen over stuurboord varen heeft het schip die het hoogst aan de wind vaart voorrang. (idd groot voor klein hangt inderdaad van het van toepassing zijnde reglement af.) Als jij voor de wind vaart kan je wel snel even gijpen om als nog voorrang te hebben ­čśë

Bovenal geldt natuurlijk goed zeemanschap. Dus zo kan a,b en c goed zijn ­čśë

Leuke vraag

 

0

ja die is leuk.. die heb ik eerder gehoord.. ik ga voor loef wijkt voor lei..

0

boot 2

Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub