Zeilforum

Wie gaat als eerste de sluis in als het druk is?  

  RSS

1

Het gebeurd mij regelmatig dat ik rustig aan bij de sluis kom en er velen zenuwachtig liggen te dringen om als eerste de sluis in te gaan. Bij Bruinisse is zo'n mooi voorbeeld. Nu heb ik een schip van bijna 14 meter en 18 ton. Als iedereen in de sluis ligt is er meestal nog ruimte genoeg om aan te sluiten maar dan willen kleine speedbootjes mij niet meer langszij hebben.

Als ik als eerste ga zodat iedereen langs mij kan afmeren zijn ze ook boos omdat ik dan vóórdring. Wie mag nu eerst? De eerste of de grootste?

 
0

Hoi,

volgens het bpr moet iedereen op volgorde van aankomst schutten waarbij groot voor klein gaat (lees, langer dan 20 meter gaat voor). Helaas gaat die vlieger bij de meeste sluizen niet op, recreatievaart zou op het water moeten zitten om te recreëren, alhoewel ik er bij sommigen m'n bedenkingen bij heb. Ga in de zomer maar eens kijken bij de mijnderse sluis in Loosdrecht of de ottersluus in Dordrecht.

 
0

'De grootste'. Dit ivm de veiligheid voor de kleinere zeil- motorbootjes.
Anders worden sommige bootjes aanmaakhoutjes voor de openhaard  😋
De sluiswachter die dit niet in acht neemt kunnen ze beter van hun ambt ontzeggen / hun eigen notendoppie als eerst laten gaan en dan 10 tons schip er naast laten leggen 😉

_/)/)_/)/)/)__/)__ __/)____*__/)__

 
0

Als iedereen dan nog eens netjes op z'n beurt zou wachten zou het al veel schelen. Ben zelf ook sluiswachter als je het licht op rood laat staan en je geeft per marifoon aan een groot schip aan dat hij als eerste (door rood!!) mag in varen, hoe vaak het dan niet gebeurd dat er al een paar kleine jachtjes inliggen. Het zijn ook meestal de speedboten, je weet wel die geregistreerde jachten waarbij je een vaarbewijs voor nodig hebt!!!!

 
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub