Zeilforum

Wie gaat als eerste...
 
Share:

Wie gaat als eerste de sluis in als het druk is?  

   RSS

1

Het gebeurd mij regelmatig dat ik rustig aan bij de sluis kom en er velen zenuwachtig liggen te dringen om als eerste de sluis in te gaan. Bij Bruinisse is zo'n mooi voorbeeld. Nu heb ik een schip van bijna 14 meter en 18 ton. Als iedereen in de sluis ligt is er meestal nog ruimte genoeg om aan te sluiten maar dan willen kleine speedbootjes mij niet meer langszij hebben.

Als ik als eerste ga zodat iedereen langs mij kan afmeren zijn ze ook boos omdat ik dan vóórdring. Wie mag nu eerst? De eerste of de grootste?

5 Answers
0

Hoi,

volgens het bpr moet iedereen op volgorde van aankomst schutten waarbij groot voor klein gaat (lees, langer dan 20 meter gaat voor). Helaas gaat die vlieger bij de meeste sluizen niet op, recreatievaart zou op het water moeten zitten om te recreëren, alhoewel ik er bij sommigen m'n bedenkingen bij heb. Ga in de zomer maar eens kijken bij de mijnderse sluis in Loosdrecht of de ottersluus in Dordrecht.

ja maar is het volgens het bpr ook verboden om met een groter schip naast een stel kleinere te gaan liggen, volgens mij niet, als sluismeester mag je idd nooit iemand zo een plek aanwijzen, maar als kaptein kan je volgens mij gewoon zellef bepalen waar je gaat liggen als en indien en mits je geen aanwijzing hebt gekregen van de sluismeester, en het geen gevaarlijke situatie oplevert..

0

'De grootste'. Dit ivm de veiligheid voor de kleinere zeil- motorbootjes.
Anders worden sommige bootjes aanmaakhoutjes voor de openhaard  ?
De sluiswachter die dit niet in acht neemt kunnen ze beter van hun ambt ontzeggen / hun eigen notendoppie als eerst laten gaan en dan 10 tons schip er naast laten leggen 😉

_/)/)_/)/)/)__/)__ __/)____*__/)__

0

Als iedereen dan nog eens netjes op z'n beurt zou wachten zou het al veel schelen. Ben zelf ook sluiswachter als je het licht op rood laat staan en je geeft per marifoon aan een groot schip aan dat hij als eerste (door rood!!) mag in varen, hoe vaak het dan niet gebeurd dat er al een paar kleine jachtjes inliggen. Het zijn ook meestal de speedboten, je weet wel die geregistreerde jachten waarbij je een vaarbewijs voor nodig hebt!!!!

ik zou ze fijn allemaal weer der uit sturen..want as je ze laat ligge lere ze et nooit.. bovendien hebbe die gregregristeerde dingen ook geen marifoon?

0

beetje beleefdheid, blijkt ook op het water dus niet meer te bestaan, ik vaar al 30 jaar niet meer, vroeger had je mot voor de gein, maar eve seriues, in een sluis hebben bootjes niks te willen.. in een sluis is het inschikken en niet voordringen..en je mag niet weigeren dat er iemand naast je komt liggen.teminste vroeger toch niet. dus meneer of mevr 32 ton, gewoon rustig naast die bootjes gaan liggeas dat kan hoor..zonder ongelukken en zo..als die mensen niet eve willen wachten totdat er een logische sluisndeling is..ja dan loop je het risico dat er iets groots naast je komt te liggen..

0

ik leg altijd ff uit waarom ik graag al eerste de sluis in wil, 42 voet en solo, en alles wat voor de sluis ligt past er in.

meestal geen probleem,   1 x met een Duitser, ik zij toe maar jij mag eerst, man bleef praten, in bargeduits : niet langer lullen, gas er op!

Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub