Zeilforum

Share:

Opstapper bied zich aan om ervaring op te doen met kajuitszeilboten en groter water  

  RSS
Martijnvm
(@martijnvm)
Mastman

Hi!

Na jaren zeilen (vooral met scouting) op de Nederlandse wateren (Friesland, Randmeren, Hollandse-plassen) en zelf in het bezit te zijn van een sleepbootje (8meter) in Amsterdam om op te knappen en rond te varen. Ik heb CWO 2. En recentelijk mijn Klein vaarbewijs 1 en 2 gehaald en mijn Marifooncertificaat.

Nu wil ik graag wat meer ervaring opdoen met zeilen met een kajuitboot, zodat ik volgend jaar een boot zou kunnen huren op de Middelandsezee!

Daarom lijkt het mij leuk om een keer op te stappen op bijvoorbeeld een trip op het IJsselmeer of de Noordzee.

Groeten,

Martijn

 

Citaat
Geplaatst : 12/06/2019 10:40 pm
KlaasH vond het leuk
lamsoor
(@lamsoor)
Pitman

Hallo Martijn,

 

Ik moet zo vanaf 22.06.19 een Colvic Watson 26, robuuste motorzeiler,  van St Annanland naar Lemmer varen via staande mast route en zoek iemand met ervaring, heb je eventueel interesse?

 

Groet Jan

ReageerCitaat
Geplaatst : 13/06/2019 4:51 pm
Martijnvm
(@martijnvm)
Mastman

Ha Jan,

bedank voor je bericht. Komende weken ben ik zelf op vakantie (niet op het water). Voor een ander keer houd ik mij graag aanbevolen!

Groet,

Martijn

ReageerCitaat
Geplaatst : 13/06/2019 10:00 pm
Gerardd
(@gerardd)
Mastman

Hallo Jan, 

Aanstaande zaterdag vaar ik de staande mast route richting het noorden. Ik vertrek vanuit Spijkenisse. Kom ik je nog tegen of vertrek je toch de 24e?

vr gr 

ReageerCitaat
Geplaatst : 19/06/2019 7:21 pm
lamsoor
(@lamsoor)
Pitman

ok gaarne  groet Jan

ReageerCitaat
Geplaatst : 20/06/2019 12:38 pm
lamsoor
(@lamsoor)
Pitman

Hallo Gerard, ik probeer pas tegen zondag 30 juni te vertrekken. Zou het zeer prijs stellen als je iets van je ervaringen deelt, ik kan moeilijk inschatten hoeveel tijd je nodig hebt. In ieder geval veel plezier op je tocht naar het noorden!

Groet Jan

ReageerCitaat
Geplaatst : 20/06/2019 12:45 pm
berebas
(@berebas)
Mastman

Dag Martijn Ik las je  oproepje . Ik heb een Dompzeiler type DK 960 AK en  zoek  af en  toe opstapper om samen te zeilen op Ijsselmeer en Wadenzee Noordzeekust.Jij bent zag ik  komende weken op vakantie, maar wellicht kunnen we vanaf 26 augustus 2019 wat afspreken of medio juli tot 28 juli. Mn  boot ligt in Enkhuizen en  is dan  ook vertrek haven.

Ik ben Ruud,66 jr en vaar  al  vele jaren  bij goed  weer.

Ik hoor  het  wel 

Ruudbastian@gmail.com  of whats app 06-13231353

groetjes Ruud

ReageerCitaat
Geplaatst : 21/06/2019 10:56 pm
Gerardd
(@gerardd)
Mastman

Hallo Jan, 

Afgelopen weekend hebben een kajuitzeilboot van 7 meter met 8pk bbm opgehaald uit Oostvoorne. Vrijdagmiddag om 17:00 uur zijn we (2 man) vertrokken uit Oostvoorne richting Voorse sluis. Zaterdagochtend om 08:00 uur direct door de Voornse sluis, stroom tegen de Oude Maas op.  Voor de Botlek brug dus ook stroming tegen en een mooie golfslag. Ik had het gevoel dat we 3 bootlengtes vooruit gingen en dan weer 1 achteruit :-). Rechtsaf naar de Nieuwe Maas. Op de Nieuwe Maas was weinig scheepvaart. We zijn niet eenmaal ingehaald door een vrachtschip.  Langs Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam (Euromast, Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug). Vervolgens linkaf de Hollandse IJssel op richting Gouda. Alles ging zeer voorspoedig. Voor de spoorbrug van Gouda ruim een uur moeten wachten. Daarna door naar Waddinxveen, Boskoop, Alphen (korte stop) en daarna via Woubrugge naar Weteringsbrug. Hier waren rond 20:00 uur, dus na 12 uur varen. Deze tocht wat zeer goed te doen. We zaten met twee man op de boot. Wel zo prettig doordat je dan en toe kan afwisselen of naar voren of naar binnen lopen. Wat mij wel opviel is dat telefoonnummers van brugwachters veelal niet juist op het internet of in de (te downloaden) apps staan. Regelmatig krijg je te horen dat het nummer niet in gebruik is of dat organisatie niet bereikbaar is. Vanaf Gouda tot Alphen hebben we met twee andere zeilboten gevaren. 

Bovenal een bijzonder mooie tocht gehad.  

Gerard 

ReageerCitaat
Geplaatst : 25/06/2019 9:33 pm
Share:

Inloggen van Registreer aub