Wally 93 Custom zeiljacht gelanceerd, dit wordt heerlijk zeilen

Wally 93 Custom zeiljacht gelanceerd, dit wordt pas echt lekker zeilen.

Zeilen

Het 28,3 meter lange Wally- zeiljacht Nahita is gelanceerd in de fabriek Performance Boats in Marina di Ravenna, dit is bevestigd.

Deze nieuwe cruiser-racer werd vorig jaar verkocht aan een terugkerende Europese klant en een enthousiaste race-zeiler in een in-house deal.

Wally-oprichter en president Luca Bassani, die het ontwerp van Nahita ontwikkelde, legde uit dat het gebruik van moderne bouwtechnieken ervoor zorgde dat de totale inhoud beperkt bleef tot slechts 35,5 ton, vergelijkbaar met het vorige Wally 80-jacht van de eigenaar dat in 2009 werd gelanceerd.

“De Wally 93 weerspiegelt volledig het Wally-DNA om uitzonderlijke cruisemogelijkheden en maxi-raceprestaties te combineren,” voegde Bassani toe. Zijn exterieurontwerp omvat een slimme lay-out. zeilen

De scheepsbouw van deze composietromp-raceauto komt van Judel-Vrolijk , die eerder aan het Wallycento-jacht Open Season werkte. Ondertussen werkte Sans Tabù , in een primeur voor Wally, samen met de werf aan het interieurontwerp.

Accommodatie is voor zes gasten in drie hutten met eigen badkamer, inclusief een eigenaarssuite in de boeg, terwijl de compacte bemanningsverblijven twee personeelsleden achterin toestaan.

Interieurstyling wordt voorlopig nog in de weegschaal gehouden, maar de werf belooft dat het “een nieuwe weg zal openen in de jachtdecoratie”.

Zeer goed gericht op lichte tot middelmatige omstandigheden, Nahita heeft een midscheeps zwaartepunt om het stampen te minimaliseren. Om deze reden bevindt de sedan zich voor de mast. Haar zeilen zijn bijzonder groot voor een jacht van deze omvang, terwijl de dekindeling van Harken is, Blew Stoub en Winmar.

Rolf Vrolijk van Judel-Vrolijk voegde toe: “Dit nieuwe ontwerp is gestroomlijnd voor het racecircuit van Wally Class. Het jacht krijgt de mogelijkheid om te gaan surfen met 16 knopen wind en zal gemakkelijk de ware windsnelheid overschrijden. ”

Extra vermogen komt van een enkele 255 pk sterke Steyr-dieselmotor voor een topsnelheid onder een kracht van 12 knopen. De mast en giek zijn beide dankzij Southern Spars en een hefkiel zorgt ervoor dat de diepgang kan worden teruggebracht van 6,2 meter naar 4,5 meter.

Nahita zal nu proefvaarten ondergaan voorafgaand aan haar geplande regattadebuut in de Maxi Yacht Rolex Cup in 2018 in september.

Zeilen

Heeft u vragen over dit schitterende zeiljacht .. stel ze gerust in ons ZeilForum

Zeilmaatje

Zeilmaatje Support Team. Wij ondersteunen graag dat er meer wordt gezeild in Nederland en België! ➜ Tips and Tricks : https://zeilmaatje.nl/zeilforum/mededelingen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.