Na het zeilen, het wassen van uw zeilkleding, pure luxe of noodzaak? lees de Gore-Tex® Wasinstructies

Zeilkleding heeft na het zeilen net als je boot onderhoud nodig. Door je zeilkleding goed te onderhouden wordt de levensduur verlengd en heb je er langer plezier van.

GORE-TEX®-producten zijn niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Geregeld onderhoud zorgt ervoor dat de kleding in goede staat blijft en langer meegaat. Volg de onderhoudsinstructies van de kledingfabrikant, te vinden op het label aan de binnenkant.

Kleding.

Rits voordat u het kledingstuk wast de sluitingen aan de voorzijde, op de zakken en onder de oksels volledig dicht en maak alle kleppen en bandjes vast. Volg de instructies van de kledingfabrikant voor een optimaal resultaat.

Wassen
Was in de wasmachine op 40 graden en gebruik een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Twee keer spoelen, minimaal centrifugeren om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder of producten die wasverzachters, conditioners, vlekkenverwijderaar of bleekmiddel bevatten. Niet wassen met zwaar vervuild goed.

Bleken
Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis.

Drogen
Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Doe het kledingstuk als het droog is (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de bovenstof te reactiveren.

Strijken
Als u geen droger hebt, strijk de gedroogde kleding dan op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk. Dit helpt de duurzame waterafstotende werking van de bovenstof van de kleding te reactiveren.

Stomen
Gore adviseert thuis wassen en strijken. Als een stomerij noodzakelijk is, vraag ze dan of ze spoelen met een kleurloze, gedistilleerde koolwaterstofoplossing en of ze DWR op de bovenstof van het kledingstuk kunnen sprayen vóór het drogen. Volg de instructies van de kledingfabrikant.

Waterafstotende behandeling
Als de tijdens de productie aangebrachte waterafstotende behandeling niet meer kan worden gereactiveerd, breng dan een nieuwe waterafstotende impregnatie aan. Deze kan als pompspray of in de wasmachine op de bovenstof worden aangebracht.

Heeft u vragen .. vraag ze gerust in ons ZeilForum

Zeilmaatje

Zeilmaatje Support Team. Wij ondersteunen graag dat er meer wordt gezeild in Nederland en België! ➜ Tips and Tricks : https://zeilmaatje.nl/zeilforum/mededelingen