Garmin quatix het veelzijdige zeilers horloge, speciaal voor u als zeiler

Gemaakt voor de zeilers, naast het zeilen een stoere blikvanger op het droge

Roestvrijstalen EXO™ antenne met GPS en GLONASS ontvangst

Navigatiefuncties waaronder 3-assig kompas, hoogtemeter en barometer, TracBack® en Sight ‘N Go
Gebruiksvriendelijke watersport-apps bieden lokale gegevens over getijden, informatie over zeilraces, visvangsttellers en wedstrijdtimer, ankerwacht, wekker en meer
Multisport-functies voor hardlopen, hiken, zwemmen en meer
De activity tracker¹ registreert uw aantal stappen, verbrande calorieën en gelopen trappen

De quatix 3 GPS-smartwatch is gemaakt voor op het water

Het horloge is voorzien van belangrijke functies voor varen, vissen en zeilen en trekt de aandacht, zelfs op het droge. Het is meer dan alleen een horloge, het is een draagbaar instrument dat gegevens van compatibele Garmin electronica kan streamen. Deze smartwatch is voorzien van een visvangstteller en wedstrijdtimer, racetimer, startlijn en koersassistentie, en een ankerwacht die u waarschuwt als u afdrijft. Geeft smartphone meldingen weer zoals e-mails, sms-berichten en meer. Daarnaast is het horloge voorzien van een activity tracker, en heeft het multisport-functies voor rennen, hiken, zwemmen en meer.

Gemaakt voor op het water, blikvanger op het droge

quatix 3 is voorzien van een EXO rand en knoppen van beschermend roestvrijstaal die niet alleen functioneel zijn, maar ook stijlvol. In de rand bevindt zich een ingebouwde GPS- en GLONASS-antenne met hoge gevoeligheid. quatix 3 beschikt over een uniek Garmin Chroma Display™ met hoge resolutie en LED-schermverlichting dat in zonlicht afleesbaar is. Hiermee kunt u uw gegevens bij alle lichtomstandigheden aflezen. Het is waterbestendig tot 100 meter en de batterij heeft een gebruiksduur tot 20 uur in GPS-modus, 50 uur in UltraTrac™ batterijspaarstand en 6 weken in horlogemodus (afhankelijk van de instellingen).

Voorzien van verschillende watersportfuncties

Het is meer dan alleen een horloge – het is een draagbaar instrument dat ZeilenNMEA 2000® gegevens van compatibele Garmin electronica met vaste steun kan streamen. In één oogopslag ziet u de snelheid, waterdiepte, temperatuur, windgegevens en meer. Daarnaast hebt u toegang tot de meest actuele gegevens over getijden voor uw omgeving die via uw smartphone naar uw quatix 3 worden gedownload. Er is ook een knop voor Man overboord (MOB) waarmee de gebruiker eenvoudig en snel een locatie kan opslaan als een bemanningslid overboord gaat, zodat u gemakkelijk de weg terug kunt vinden. Het horloge biedt een brede keuze aan maritieme watchfaces waarmee u uw interesse in watersport kunt laten zien.

Binnenvisserij met quatix 3

U kunt routes en waypoints laden op de quatix 3 smartwatch. Zeilen
Met behulp van GPS- en GLONASS-navigatie om uw pols vindt u een goede
visplek, markeert u het waypoint en navigeert u er later gemakkelijk naar terug. quatix 3 legt automatisch uw spoor vast en begeleidt u als dat nodig is ook weer terug naar uw startpunt. Zo kunt u zelfs zonder kaartplotter aan boord de weg vinden naar uw favoriete visplekken. U kunt ook navigeren met behulp van Sight ‘N Go. Kies een punt in de verte waar u naartoe wilt varen, stel quatix 3 in en u wordt naar uw locatie toe geleid. Dit is vooral nuttig voor kajakkers en kanovaarders. Het horloge beschikt bovendien over een zon- en maankalender voor vissen en jagen zodat u weet wanneer het de perfecte tijd is om te vissen. Maar u kunt niet alleen kustvissen met quatix 3.

Vissen in open water met quatix 3

Sportvissers op zee die op zoek zijn naar een grote vangst kunnen gebruikmaken van de speciale functies
die quatix 3 voor hen heeft. Naast de navigatiekenmerken en zelfstandige MOB-functie beschikt de quatix 3 ook over de mogelijkheid om NMEA 2000 gegevens zoals diepte, snelheid, watertemperatuur en meer te streamen en te bekijken, waar op de boot u zich ook bevindt. De ingebouwde barometer meet barometrische druk zodat u weersveranderingen kunt ontdekken. Daarnaast kunt u via uw smartphone de meest actuele gegevens over getijden downloaden voor uw gebied.

Varen met quatix 3

Met een quatix 3 smartwatch om uw pols hebt u meer controle, een beterZeilen
omgevingsbewustzijn en meer zelfvertrouwen, waar op de boot u zich ook bevindt. NMEA 2000 gegevens kunnen draadloos naar uw quatix 3 worden gestreamd vanaf uw Garmin kaartplotter. Hierdoor kunt u NMEA 2000 gegevens, zoals windsnelheid en richting, waterdiepte en meer, direct op uw horloge bekijken. Daarnaast is er een ankerwacht die u waarschuwt als uw boot begint af te drijven. De ankerwacht beschikt over een alarmfunctie en calculator voor ankerdiepte zodat u weet hoeveel u het anker moet laten vieren voor de juiste trekkracht. Het horloge functioneert ook als een reservenavigatiesysteem voor als er iets gebeurt met het elektrische systeem aan boord.

Zeilen met quatix 3
Behalve de tijd, kunt u nu op uw horloge ook alle belangrijke informatie voor zeilraces ontvangen. ZeilenMet de virtuele startlijn stelt u een lijn in tussen twee gemarkeerde GPS-waypoints, bijvoorbeeld tussen een boei en de scheidsrechtersboot. Uw quatix 3 berekent vervolgens de afstand en tijd tussen u en de startlijn, die u in een oogopslag kunt bekijken op uw pols. Vervolgens combineert de quatix 3 de virtuele startlijn met een ingebouwde afteltimer om zowel de afstand tot de lijn als de gewenste snelheid en de beschikbare ‘burn’-tijd te berekenen. De afteltimer, met grote, gemakkelijk te lezen cijfers, helpt u om uw vaartuig op maximale snelheid op precies het juiste moment over de startlijn te laten varen. Zodra de race is begonnen, geeft de Koersassistentiemodus aan of de windrichting gunstiger (‘lift’) of ongunstiger (‘header’) wordt, gebaseerd op de ingevoerde optimale koershoek. Met behulp van Koersassistentie wordt uw vaart u efficiënter en met meer controle.

ZeilenHoogtemeter, barometer en kompas
quatix 3 is uitgerust met ABC-sensoren (hoogtemeter, barometer en kompas) die relevante real-time informatie bieden. De ingebouwde hoogtemeter biedt hoogtegegevens waarmee u uw stijging en daling nauwkeurig in de gaten houdt, terwijl de barometer weersveranderingen kan voorspellen op basis van luchtdruktrends. Met het 3-assige kompas vindt u altijd uw weg, ongeacht of u stilstaat of beweegt.
quatix 3 kalibreert automatisch de ABC-sensoren met de eigen GPS-ontvanger en stelt automatisch de tijd in op basis van uw locatie. Koppel quatix met tempe™, onze externe temperatuursensor, voor extreem nauwkeurige temperatuurmetingen.

Complete navigatie
Het enige GPS-navigatietoestel en ABC-horloge (hoogtemeter, barometer en kompas) dat is voorzien van onze geavanceerde GPS-technologie en gecombineerde trainingsfuncties. quatix 3 biedt uitgebreide navigatie- en volgfuncties om u te helpen uw weg te vinden op het water en buiten de gebaande paden. De ingebouwde sensoren geven informatie over koers, hoogte en weersveranderingen.

Tijdens uw trips wordt een GPS-tracklog bijgehouden, een soort elektronisch kruimelspoor. U kunt ook locaties markeren, zoals een start-/eindstreep, koerscontrolepunten of een haven, ligplaats, kampeerterrein, voertuig of ander nuttig punt. Met quatix 3 kunt u koersen maken en volgen, maximaal 1000 locaties markeren en maximaal 10.000 tracks opslaan en er naartoe navigeren. Plan trips en deel avonturen met vrienden en familie via BaseCamp™.

Voor activiteiten op land en waterZeilen
Een quatix 3 horloge is niet alleen voor op het water. Met functies voor peddelen kunt u uw aantal slagen en cadans bijhouden om een efficiëntiescore te maken. Het horloge biedt ook gegevens over surfgetijden en aanpasbare activiteitsfuncties. Op
het land biedt het horloge multisport-functies voor hardlopen, hiken, zwemmen en meer. Het heeft zelfs een activity tracker waarmee u uw aantal stappen, verbrande calorieën en gelopen trappen registreert. Aan het einde van de dag houdt het horloge ook nog uw slaap bij, voor nauwkeurige gegevens over uw totale slaap, onrustige perioden en perioden van rustige slaap.

Geavanceerde fitnessinformatie
quatix 3 zit boordevol trainingsfuncties die u alles vertellen over uw conditie en fitheid. ZeilenDe eerste is de VO2 max.-schatting. In combinatie met een hartslagmeter verwerkt quatix 3 gegevens zoals uw hardloopsnelheid, hartslagen per minuut en hartslagwisselingen om een schatting te maken van het maximale zuurstofvolume dat u per minuut kunt opnemen². Volg veranderingen in uw VO2 max. om te zien hoe u fitter wordt en om uw conditie te vergelijken met die van anderen. Andere fitnessfuncties zijn Hersteladvies, met een Hersteltimer en Herstelcontrole, plus de functie Racevoorspelling, die uw ideale finishtijd voorspelt op basis van uw huidige VO2 max-waarde.

Zeilen

Functies voor hardloopdynamica
Het quatix 3 horloge van Garmin geeft uitgebreide feedback over uw hardloopvorm via verschillende meetgegevens. Bij gebruik in combinatie met de HRM-Run monitor² legt quatix 3 uw cadans, verticale beweging (oscillatie) en contacttijd met de grond vast. Deze gegevens vormen uw hardloopdynamiek en bepalen uw krachtsinspanning tijdens het hardlopen.

Aangepaste apps en wijzerplaten
Personaliseer uw quatix 3 met gratis downloads uit onze Connect IQ store. U kunt uw wijzerplaat aanpassen, gegevensvelden toevoegen en apps en widgets downloaden die u in één oogopslag informatie geven.

Personaliseer de watch face van uw horloge
Download de gratisGarmin Face-It™ watch face app om uw toestel te personaliseren met een foto van uw smartphone. Download de app, kies een foto in uw fotobibliotheek, pas de tijdweergave aan en stel de foto in als de watch face van uw horloge. Met Garmin kunt u uw horloge een persoonlijke touch geven, bijvoorbeeld met een foto van een schitterend uitzicht die u hebt genomen op uw laatste wandeltocht of een foto van uw nieuwe puppy.

Heeft u vragen over deze schitterende Horloge .. vraag ze gerust in ons ZeilForum

Zeilmaatje

Zeilmaatje Support Team. Wij ondersteunen graag dat er meer wordt gezeild in Nederland en België! ➜ Tips and Tricks : https://zeilmaatje.nl/zeilforum/mededelingen