Ervaringen

Heeft u een leuke zeil ervaring gehad met een van uw zeilmaatjes?

Laat uw mede Zeilmaatjes weten, hoe leuk het samen was
Schroom niet maar, post subiet 😉
Laat uw mede zeilmaatjes meegenieten van uw mooie avonturen.
Verzend ons uw leuke en mooie zeilavonturen

Johan en Marga
Blij en toch niet blij.
Afgelopen zondag 16 juli zeilden we op het Zijpe in Zeeland schuin tegenover Bruinisse. Daar waar vroeger de veerboot Anna Jacoba polder – Zijpe dagelijks over voer. We kwamen vanaf Zierikzee en de wind was zwak uit het zuidwesten, dus recht voor het lapje. Afgaand tij dus tegen stroom. We zeilden met een aantal boten tegelijk op en het was een sport de zeilen bol te houden. Schuin voor ons zeilde een Dehler met de naam Hinde. Ik vond dat ze vrij dicht langs het kribje stuurde wat helas niet goed ging en prompt lag ze aan de grond. Omdat ik zelf ook 2 meter diep steek en ik best wil helpen moest ik er wel voor waken zelf niet aan de grond te lopen.
Ik bond 2 lange landvasten aan elkaar met een stootwil er aan en probeerde deze bij het schip af te leveren. Na een paar pogingen hadden ze de lijn vast aan boord. Wat ik niet kon vermoeden was dat het roer ook vast zat aan de grond en door het schip achterwaards van de krib te trekken zorgde de dwarse kracht op het schip dat een deel van het aangehangen roer gebroken is. Na een twee poging lukte het om het schip met afgaand tij nog tijdig los te krijgen. Ondanks dat de bemanning blij was en ons bedankte zag ik dat ze niet blij waren door het afgebroken roer. Ik voel me ook best een beetje schuldig maar heb naar eer en geweten gehandeld. Mocht de eigenaar van de Hinde dit lezen of kent u de bemanning mijn oprechte excuses en hoop echt dat de schade aan het schip meevalt en misschien bij de verzekering gedekt is.
Johan en Marga aan boord van de Zeewind

Hetty
Hallo, ik wil wel wat zeilervaringen kwijt. Met diverse mensen van deze site (Ellen, haar ouders, Pieter en Suzanne) heb ik zeer positieve ervaringen op verschillende schepen en met elkaar opgedaan. Samen met Ellen heb ik een Valk gehuurd en een hoop lol beleefd op het Veersemeer. Met haar ouders en Pieter erbij heb ik ook een mooie tocht meegemaakt op het Veersemeer (met slechts 1 buitje en de rest van de dag schitterend weer), Met Suzanne heb ik inmiddels 3 leuke tochten op de Grevelingen gemaakt, waarvan 1 ook met Ellen en Pieter. Met Pieter ben ik gezellig op botenjacht gegaan. Kortom, ik heb leuke mensen ontmoet via deze site waar ik zeker het contact mee wil behouden. Ik moet echter ook even kwijt dat ik ook mensen ontmoet heb, die minder eerlijk waren over hun bedoelingen (zo ook via ander zeilsites). Ik ben benieuwd naar de belevingen van anderen. Groetjes, Hetty.

Richard
Een zeer positieve eerste ervaring met zeilmaatjes! Hallo, Ik heb vorige week voor het eerst afgesproken met een aantal zeilmaatjes die ik via dit forum heb leren kennen. Mijn vriendin en zoon waren ook mee en met 7 personen, 4 man en 3 vrouw, hebben we een hele mooi tocht gevaren van Lemmer naar de overkant van het IJsselmeer, toen naar Stavoren en via de Friese Meren terug naar Lemmer. Windkracht 4-5 en in een krappe 9 uur toch maar even 86 km afgelegd. Het was nieuw en spannend om zomaar met een groep onbekenden het water op te gaan, maar het klikte goed en we hebben een reuze gezellige dag gehad met als afsluiting spareribs eten in een eetcafé aan het water. Super! Voor mij was het extra ontspannend omdat ik met een gerust gevoel lekker veel het roer uit handen kon geven omdat er toch wat meer zeilervaring aan boord aanwezig was dan wanneer ik alleen met mijn gezin op pad ga. Als elke ervaring zo is dan teken ik ervoor. Groetjes, Richard

Garment
hai, ik ben net terug van een tochtje van hellevoetsluis naar scheveningen en had daar drie opstappers mee via zeilmaatje. dit is me zeer goed bevallen leuke gezellige mensen en een ontspannen sfeer aanboord. ook na afloop in de haven en in het restaurant erg gezellig, ga zeker voor herhaling. Groeten Garment.

Marcel
Platbodem zeilen met It Izeren Wiif Prima dag gezeild via zeilmaatje. 3 opstappers dus in totaal 4 mensen die elkaar niet kenden. Lekker gezeild vanuit Zeewolde met Peter (de schipper), Petra en Bouwien. Zeker voor herhaling vatbaar.

Renate
Hi, Vandaag voor het eerst met een zeilmaatje gezeild op de Fluessen. Heel gezellig en ook redelijke wind. Met dank aan Wim en zijn Delphia. Groetjes, Renate

Ton
Ton van den berg zeiltocht met Garment Hoi Hoi mijn eerste ervaring met zeilmaatje- met Garment en Anne een heerlijke zeiltocht gehad er stond een dikke 5 aantrekkend naar 6 bfr-. Zijn Spirit doet haar naam eer aan ze gaat als een jacco- Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Greets Ton.