Composiet brandblusser, eindelijk onbezorgd zeilen

Nieuw in de watersport, lees dit artikel over de nieuwe composieten brandblussers

De composiet brandblusser is een brandblusser waarbij alleen visuele controle voldoende is. De visuele controle maakt het voor bedrijven mogelijk de brandblussers intern te controleren. Het jaarlijks controleren door een extern onderhoudsbedrijf is niet meer noodzakelijk. De verplichte controles kunnen intern uitgevoerd worden.

Composiet blustoestellen zijn de laatste ontwikkeling op het gebied van duurzame corrosie vrije en onderhoudsarme blustoestellen en zijn verkrijgbaar in 6 en 9 liter schuim en 6 en 9 kilo poeder. De blustoestellen hebben de EN3, CE en MED certificering en een levensduur van 20 jaar. De blusstof dient één keer per 10 jaar vervangen te worden conform de fabrieksspecificaties.

Onder de rode kunststof HDPE buitenmantel bevindt zich de uit HPDE vervaardigde drukhouder met Kevlar. Een voordeel van deze HPDE drukhouder is, dat er geen extra coating laag nodig is aan de binnenzijde zoals bij metalen blustoestellen. Dit werkt kosten verlagend. De afsluiter is van messing. Draaggreep, knijphevel en slangclips zijn vervaardigd van RVS. Vervangingen als gevolg van roestvorming, diepe krassen en deukjes behoren tot het verleden. Hierdoor zijn de kosten lager omdat vroegtijdig vervangen hierdoor uitblijven. Het blustoestel blijft in goede staat en heeft hierdoor een verhoogde betrouwbaarheid voor de gebruiker bij de inzet van brandbestrijding. Aan het eind van de levensduur kan de blusser voor 100% gerecycled worden. Het gewicht is ruim 15% lager dan de metalen variant.

– duurzaam en corrosievrij
– betrouwbaar en supersterk Composiet materiaal, 4 tot 8 keer sterker dan metaal.
– 100% UV bestendig

Kostenbesparend:
10 jaar geen onderhoudskosten, alleen jaarlijks controleren
10 jaar fabrieksgarantie.
Geen roest mogelijk. Ook diepe krassen is geen probleem door de dubbele wand.

Heeft u vragen over deze schitterende brandblusser .. stel ze gerust in ons ZeilForum

Zeilmaatje

Zeilmaatje Support Team. Wij ondersteunen graag dat er meer wordt gezeild in Nederland en België! ➜ Tips and Tricks : https://zeilmaatje.nl/zeilforum/mededelingen